Главные новости 

Головне зі звернення Президента Володимира Зеленського

Сьогодні Росія нанесла черговий ракетний удар по Україні, по Одесі.
Станом на цей час – 8 загиблих. Не менше 18 поранених. Звичайні мирні люди. Серед убитих — 3-місячна дитина, дівчинка.

Удар був нанесений російською стратегічною авіацією. З району Каспійського моря. Дві ракети нам вдалося збити. Ще пʼять ракет ударили по мирному місту. В тому числі по звичайному житловому будинку, по звичайній багатоповерхівці.

Те, що росіяни вже наробили, це точно достатні аргументи для світу, щоб визнати російську державу спонсором тероризму, а російську армію – терористичною організацією. Будемо наполягати на цьому й надалі у переговорах з партнерами.

Розкриваються нові факти про злочини окупантів проти маріупольців. Встановлюються нові поховання убитих окупантами людей. Йдеться про десятки тисяч загиблих маріупольців. Фіксуються переговори окупантів про те, як вони приховують сліди своїх злочинів.

Росія продовжує підтримувати діяльність і так званих фільтраційних таборів, зокрема поблизу Маріуполя. Хоча чесна назва для них, насправді, – концентраційні табори. Такі, які будували і нацисти свого часу. Українців з цих таборів – тих, хто вижив – відправляють далі на окуповану територію і в Росію. Зафіксовані факти депортації наших громадян в російську глибинку, в Сибір, навіть у Владивосток.

Говорив сьогодні з премʼєр-міністром Британії Борисом Джонсоном. Проінформував його про ситуацію в Маріуполі, загалом в зонах бойових дій. Подякував за вагому оборонну і фінансову підтримку для України. Скоординували подальші кроки, необхідні для захисту свободи.

Готуємось також і до завтрашніх важливих переговорів з американськими партнерами.

Провів сьогодні велику прес-конференцію в Києві в прямому ефірі. Відповів на багато запитань – різних, від різних журналістів. Як українських, так і закордонних.

Поделиться:

Похожие записи

Оставить комментарий